tiktok alsó szegély menüje egy kiemelt profilikonra mutató nyíllal

Hogyan lehet megnézni, ki mentette el a TikTok-ot, és hogyan lehet letiltani a funkciót?

Valahol a napi több mint egymilliárd megtekintett TikTok-videó között egy fantasztikus TikTok-ra bukkansz, amelyet nem tudsz nem letölteni, így megoszthatod barátaiddal, vagy megtekintheted később, ahányszor csak akarod.

De elgondolkozott már azon, hogy az alkotó tudja-e, hogy elmentette a TikTok-ját, vagy hogyan nézheti meg, ki mentette el a TikTok-ját?

Olvasson tovább, hogy megtudja.

Hogyan nézheti meg, ki mentette meg a TikTok-ot

Sajnos, A TikTok nem teszi lehetővé, hogy megnézze, ki mentette el a videóit. A felhasználók ellenőrizhetik az elemzési részt, és megnézhetik, hogy tartalmukat letöltötték-e, de az alkalmazás nem ad információt arról, hogy ki töltötte le.

A TikTok értesíti Önt a képernyőfelvételekről?

A közösségi média platformok, például a Snapchat, minden alkalommal tájékoztatják Önt, amikor a tartalom képernyőre kerül. Ugyanerre késztetést kaphat, amikor azt látja, hogy a videón nincs letöltési lehetőség, de a videó készítője kap-e értesítést, akárcsak a Snapchaten?

Szerencsére, A TikTok nem értesíti a felhasználókat, ha videóikat a képernyőn rögzítikígy ólálkodhat, és bármilyen eszközzel használhatja, és bármilyen videót rögzíthet, anélkül, hogy tudná.

Tudja a TikTok, hogy ki menti el a videóit?

Ha egyes TikTok-felhasználók elmentik az egyik videódat, nem kapsz értesítést, de maga az alkalmazás nyomon követi a felhasználók tevékenységét, beleértve a videók letöltését is. Ezek az alkalmazáson belüli tevékenységek a TikTok algoritmusát szolgálják, hogy az Ön érdeklődési köre alapján videójavaslatokat hozzon létre.

Az ilyen típusú belső naplókat azonban a TikTok bizalmasan kezeli, és még kérésükre sem osztja meg a felhasználókkal.

📝 További olvasnivaló: Melyik a legjobb idő a TikTokon való közzétételhez?

Hogyan lehet letiltani a mentési opciót a TikTok videóihoz

Míg egyes alkotók rendben vannak a videóik letöltésével, mások nem elégedettek a felhasználói anonimitás szintjével, amikor erről van szó.

Szerencsére, ha nem szeretné, hogy mások letöltsék a videóit, már csak néhány lépésre van a letöltési lehetőség letiltása előtt. A következőket kell tennie:

1. Nyissa meg a TikTok alkalmazást, és érintse meg a profilikon.

tiktok alsó szegély menüje egy kiemelt profilikonra mutató nyíllal

2. Érintse meg a gombot három vízszintes vonal a jobb felső sarokban.

tiktok profilt egy nyíllal, amely a háromsoros profilbeállítások gombra mutat

3. Válassza ki Beállítások és adatvédelem.

tiktok profilbeállítások menüje a beállításokkal és az adatvédelmi opciókkal kiemelve

4. A Fiók szakaszérintse meg Magánélet.

5. Érintse meg a gombot Letöltések.

tiktok fiók adatvédelmi beállításai, kiemelve a letöltési lehetőséget

6. Kapcsolja ki Videó letöltések.

Tikok fiók letöltési beállításait egy nyíllal, amely a kiemelt videóletöltések kapcsológombjára mutat

📝Jegyzet

A TikTok videók mentése csak akkor lehetséges, ha a felhasználó fiókja nyilvánosra van állítva, és nincs letiltva Videó letöltések jellemzője.

TikTok videók mentése

A TikTok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videókat mentsenek különböző eszközökről, például számítógépekről és okostelefonokról. Sőt, még csak nem is kell TikTok-fiókod ahhoz, hogy videót menthess a platformon.

Így menthet TikTok videót mobiltelefonjára:

1. Menjen a TikTok alkalmazás.

2. Keresse meg a videó meg akarja menteni.

3. Érintse meg és tartsa lenyomva a videót.

4. Érintse meg a gombot Videó mentése.

tiktok videómegosztási lehetőségek a videó mentése gomb kiemelésével

A TikTok videók letöltése harmadik féltől származó alkalmazások segítségével is elvégezhető, például TTDownloader. Ezek az alkalmazások hasznosak azok számára, akiknek nincs letöltve a TikTok alkalmazás.

Csak ki kell másolnia a menteni kívánt videó URL-címét, és be kell illesztenie a hivatkozást a beviteli mezőbe. Ezután a videó letölthető vízjellel vagy anélkül, vagy MP3 zenefájlként.

👍Érdekelhet: Hogyan duettessünk a TikTokon?

Bottom Line

Míg a TikTok nyomon követi a videóletöltéseket, nem kell feltörni, hogy ki mentette el a videót, mivel a TikTok ezeket az adatokat bizalmasan kezeli, hogy személyre szabott tartalomjavaslatokat tegyen az egyes felhasználók számára. Akkor sem kap értesítést, ha valaki képernyőrögzíti a videót, ezért ha nem szeretné, hogy más felhasználók letöltsék a tartalmat, egyszerűen letilthatja a videók letöltése opciót az alkalmazás beállításaiban.

GYIK

  1. Hogyan hagyhatod, hogy az emberek elmentsék a TikTok-odat?

    Annak érdekében, hogy az emberek elmentsék TikTok-ját, győződjön meg arról, hogy fiókja nyilvánosra van állítva, és rendelkezik a Videó letöltések opció bekapcsolva.

  2. Láthatja-e egy TikTok-alkotó, hogy megtekintem-e a profilját meglévő fiók nélkül?

    A TikTok nem rendelkezik olyan funkcióval, amely lehetővé tenné az alkotó számára, hogy valaki, aki fiók nélkül használja az alkalmazást, megnézte-e a profilját. Tehát ne aggódj, hogy elkapnak, ha egy kicsit leselkedtél.

  3. A TikTok értesíti Önt, ha valaki videóját menti?

    A TikTok nem értesíti az alkotókat, ha valaki elmenti a videóját. Tehát, ha azon töprengett, hogyan láthatja, ki mentette el a TikTok-ot, sajnálattal kell közölnünk, hogy nincs ilyen funkció, amely lehetővé tenné, hogy megtekinthesse, ki töltötte le a tartalmat.